Treeniblogin päivittämisen helpottamiseksi Emman oma treeniblogi on nyt avattu. Blogi on siis suoraan jatkumoa kotisivujen kautta toimineelle tokopäiväkirjalle ja päivittelen nyt tänne treenien edistymistä, onnistumisia ja hankaluuksia. Ja kommentteihin tietenkin kaikki hyvät vinkit jakoon!!!

Aloitan heti hehkutuksella. Pitkään takunneet liikkeestä "jättö" liikkeet alkaa toimia. Lähestyvistä juoksuista huolimatta ollaan jatkettu treenejä ja edistymistä tapahtuu. Ongelman ydin oli ilmeisesti omissa äänenpainoissa ja käskyjen selkeydessä. Tietenkin. Pitäisi aina muistaa etsiä niitä syitä tarkemmin itsestä jos jokin homma takkuaa pidempään.

Tänään siis sujui liikkeestä seisominen ekan kerran alusta asti ilman käsimerkkejä tai apuja hihnalla. (Olen siis muistuttanut emmaa liikkeestä seisomiseen nyppäisemällä ihan kevyesti hihnasta jolloin liike on toiminut heti.) Nyt kun otin selkeämmällä äänenpainolla käskyt niin ei mitään ongelmaa. Liikkeestä "seiso" käsky siis korkealla äänellä, ytimekkäästi ja innostuneesti ja Emma seisoo kuin patsas. Ja liikkeestä "maahan" todella matalalla, ensimmäistä tavua painottaen, kuulostaa lähes vihaiselta. Ja toimii heti. HYVÄ EMMA! Tästä on hyvä jatkaa. Nyt voidaan alkaa ottaa taas lisää vaikeutta liikkeisiin.

Viime päivinä ollaan treenattu taas paljon seuraamista. Uskomatonta miten vaikea liike. Helppo on opettaa koira kävelemään vierellä käskystä, mutta entäpä sitten kun katsekontaktin pitäisi olla täysin katkeamaton ja koiran innokas koko ajan. Ollaan tehty tosi paljon "puolimetrisiä" joiksi kutsun harjoituksia jossa otan vaan korkeintaan askeleen tai seison vaan paikallaan, mutta "seuraa" käskyllä Emma tuijottaa silmiin ja saa kehut ja palkat. Katsotaan kantaako liikkeen väliaikainen helpottaminen hedelmää. Tavoite on että nyt ihan kohtalaisesti sujuvaa seuraamista saadaan kontaktivarmemmaksi.

Harjoitukset jatkuu... pidämme myöskin ansaitun joulutauon, tottakai.