Viime viikon koirakoulujen jälkeen ollaan otettu muutaman kerran enemmän ja kotona vaan kerran-parin toistoilla uudelleen tuota seuraamisen liikkeeseen lähtemistä. Joko osaan motivoida tai antaa apuja Emmalle paremmin tai sitten se oikeasti pikkuhiljaa oppii. Pääasiassa se pitää kontaktia nyt paremmin myös heti liikkeen alussa.

Muuten treenit on olleet muuta kuin tokoa. Sunnuntaina käytiin kettutreeneissä josta lisää Emman sivuilla kuulumisissa. Niin ja vetojuoksu sujui jo hienosti. Vai kirjoitinkohan siitä jo... Nyt kun lumet tuli, on melkein kivempi jatkaa niitä touhuja kun ei enää kura lennä niin pahasti. Tosin tämän päivän juoksut taitaa jäädä väliin sillä on 3 astetta lämmintä ja tosi liukasta.

Hieronta tuntuu vaikuttaneen. Varmaan ensimmäistä kertaa sain viimeviikolla Emman rauhoittumaan hierottavaksi niin, että se nukahti syliin hieroessa. Hieroin tarkasti etenkin selän, lavat ja pakarat. Onneksi se myös venyttelee ahkerasti itse. Nyt kun tunnustelen lihaksia ne tuntuu omaan käteen pehmeämmiltä. En tiedä teinkö mitään oikein tai onko hieronnalla ollut mitään vaikutusta mutta ainakin kuvittelen että oli. Asentokin ryhdistyi omaan silmään vähän. Olen sitä mieltä, että etenkin selkälihakset sillä oli kireällä. Niin olen kuullutkin että jos koira vaan juoksee kamalasti täysillä tai laukkaa paljon, ne voi mennä jumiin. Tasaisesti hihnassa ravaamalla saisi kai selkälihakset treeniä, mutta eihän tuo sellaista tee. Joko peitsaa sen näköisenä, että mennään kovempaa tai sitten pomppii ja spurttailee oli hihnassa tai ei. Jonkun verran se ravaa vetojuoksussa silloin kun mun oma vauhti ylämäessä hiipuu. Muuten menee vetolaukaksi sielläkin.

Tämän päivän koirakoulut on peruttu, mutta huomenna mennään taas sinne lyhytkurssille hakemaan uutta oppia.