Eilen oltiin taas joulutaon jälkeen tutussa koirakoulussa. Osa oli ilmeisesti vielä joulua viettämässä sillä koiria oli vain kolme koululaista ja lisäksi neljäntenä koirana ohjaajan oma ihana Janne-Beagle. Janne onkin Emmalle hyvä häiriökoira kun-se-on-niin-ihana. Paikallaanmakuun (joka usein tehdään treenien loppuun) ajankin Emma tuijotti koko ajan Jannea.

Eilen treenailtiin tuttuun tapaan seuraamista ja kontaktipujottelua koirakoiden ohi. Otin Emman kanssa ensimmäistä kertaa riskin ja irroitin siltä kokonaan hihnan pannasta taluttimetta seuraamiseen. Ja Emmahan seurasi. Aivan loistavasti. Tosin lihanpalaset melkein nenässä kun en itse luota siihen että se pysyy kontaktissa eikä lähde juoksentelemaan. Mutta onnistuttiin tällä kertaa!!!!! Ei uskoisi kaikkien näiden juoksuspektaakkeleiden jälkeen mitä se on järjestänyt erinäisissä treeneissä. Huh.

Lisäksi tehtiin luoksetuloja, noutoa ja hyppyä. Huonoiten sujui luoksetulo josta Emma taas kerran keksi noudattaa kenen tahansa käskyä ja lähti paikaltaan ennen aikojaan eikä tosiaan mun luokse. Siitä se sai sitten hyvän juoksuvaihteen päälle ja vähän aikaa käytettiin Emman kiinniottamiseen. Äsh. Minä jo luulin että ollaan edistytty )-:.

Seuraavana tehtiin noutoa. Siitä Emma on innoissaan mutta liikaa ei voi treenata ettei pieni  koira kuumu liikaa. Enkä kai taaskaan huomannut tätä koska Emma teki ensin muutaman loistavan suorituksen, tuli kapulan kanssa ihan oikeaan paikkaan ja luovutti nätisti. Neljännellä tai viidennellä kerralla se kuitenkin päätti alkaa leikkiä kapulan kanssa, tyrkki sitä ensin tassuillaan ja lopulta lähti juoksentelemaan kapula suussa. Ja taas otettiin Emmaa kiinni... Otin loppuun yhden onnistuneen suorituksen hihnasta kiinni pitäen tämän jälkeen.

Viimeisenä sitten hyppyä. Hyppy on toinen toiminnallinen liike jossa Emma kuumuu jos harjoittelemme liikaa. Eikä harjoitusta paljon tarvinnutkaan. Emma osasi aloluokan hypyn loistavasti ja ensimmäistä kertaa seisoi esteen takana odottamassa tosi hienosti ilman ennakointia tai vastaan tulemista.

Liikkeestä "jättö"liikkeitä, eli liikkeestä seisomista ja maahan menoa ei tällä kertaa otettu ollenkaan. Liikkeestä seisominen on ollut meille se hankalin liike ja tekee varmaan ihan hyvää pitää välillä taukoa niiden kanssa. Viimeaikoina olemme tehneet niitä vaan lenkillä silloin tällöin pari kertaa ja näin keräillään vaan hitaasti mutta varmasti onnistumisia.