Olen viimeaikoina harjoitellut paljon palkaamista ja leikkimistä Emman kanssa. Kyllä. Niin hullulta kuin se kuulostaakin niin ei sekään taito ole (ainakaan minulle) itsestäänselvyys. Olen yrittänyt ottaa selvää mikä Emman mielestä on parasta ja mikä "ihan kivaa". Olen myöskin koittanut selvittää mikä sitä kiihdyttää ja kuinka paljon. Näistä on varmaan vielä monta kertaa hyötyä ainakin tottiksessa. Ja selvitystyö jatkuu...

Ollaan Emman kanssa harjoiteltu yhteistä pallopeliä. Eli minä heitän pallon tai  jonkun muun esineen ja Emma juoksee hakemaan. Ja tuo esineen heti minulle takaisin, uudelleen heitettäväksi. Tavoitteena on pystyä palkkaamaan Emmaa näin sille mieluisalla tavalla mutta samalla koiran karkaamatta. Ensin homma toimi vain hihnassa, nyt myös vapaana....

... ja tänään SE sitten tapahtui. Oltiin tokotreeneissä suljetulla aidatulla alueella jossa pidin Emman koko treenin vapaana EIKÄ EMMA KARANNUT KERTAAKAAN juoksentelemaan minne sattuu ominpäin tulematta takaisin!!!!!!!!! Se teki työtä käskettyä kun harjoiteltiin muutamia eri alo-luokan liikkeitä ja juoksenteli vain palkkana hyvin tehdystä työstä pallon perässä. Loistavaa.

On tämän eteen tehty työtäkin. Käytännössä koko Emman elinaika. Edelleenkään en veisi Emmaa ilman hihnaa minnekään missä kulkee autoja lähellä, mutta muuten tämä antoi tosi paljon uskoa siihen että pääsemme joskus niin pitkälle että pääsemme harjoittelemaan kilpailuja jonnekin möllitapahtumiin. Tästä vapaana olemisesta ja juoksentelustahan se on ollut kiinni. Mutta lisää harjoitusta kaivataan, tämä on nyt tosi hyvä alku.

Muuten tämän päivän tavoitteena oli tehdä aika paljon hyppyä kun olimme taas pitkästä aikaa sellaisessa paikassa jossa on oikeanlainen este. Emma oli edistynyt ja seisoi esteen takana taas paremmin kuin viimeeksi. Hypyn kompastushan on ollut se, että Emma ennakoi istumisen kun kävelen sen viereen. Muuten liike on jotakuinkin valmis. Tänään Emma ennakoi istumisen vain kerran ja korjasi takaisin seisomaan heti kun lopetin sen luokse lähestymisen ja aioin palata takaisin.

Muuten tänään tehtiin seuraamisia, ihan ok sekä liikkeestä seisomista ja maahan menoa. Näitä jättöliikkeitä tehtiin vain parit kumpaakin koska homma tuntui sujuvan. Seuraavaan kertaan jätin tarkoituksella paikallaan makuun ja luoksetulon koska niitä on harjoiteltu muuten lenkeillä ja kotioloissa viimeaikoina niin paljon.