Vähän viimeaikaisista treeneistä.

Nouto-projekti edistyy ja Emma istuu paikallaan "paikka-käskyllä" vieressä kun esine heitetään. Hakee esineen myös piilosta ja etsimällä. Harjoittelemista jatketaan irti-käskyn suhteen. Emma nimittäin luovuttaa esineen vielä oma-aloitteisesti ennen käskyä jolloin esine putoaa usein maahan. Eteen istumisessa on edistytty ja noudettava esine tulee nätisti ohjaajan eteen suoraan istuma-asentoon.

Eilen oltiin taas hiihtämässä. Emma pitää omaa tehtäväänsä veturina niiiiin tärkeänä! Se on ihanan innokas ja tehtävästään ylpeä eikä huomaakaan vastaantulijoita kun ME hiihdetään. Se osaa nyt myös ohittaa hitaammat kiinnittämättä ohitettavaan erityistä huomiota tai häiritsemättä ohitettavan menoa. Tosin viime viikolla sitten vastaavasti juoksulenkillä oli vähän tylsää ja Emma vilkuili taakseen vähän sen näköisenä että "etkö nyt muka yhtään kovempaa pääse" kun oli hiihtämisen ja vauhdin makuun päässyt. Hyvä kuitenkin kun on innokas. Vältetään liikaa harjoittelua, kerta viikossa hiihtoa riittää, joskus vähempikin.

Juoksu on edennyt siihen vaiheeseen että alkaa olla ohi ja eilen oltiin jo kovasti menossa koirakouluun.. mutta siirrettyhän se oli tälle päivälle. Tänään on kuitenkin viimeisiä kertoja tokon lyhytkurssia joten menemme sinne. Ensi viikolla toivottavasti sitten jo omaan ryhmään. Katsotaan miten sitten sujuu.. seuraamisen edistyminen ei ole ollut yhtä nopeaa kuin aiemmin ja Emma edelleen katsahtaan eteensä liikkeelle lähdettäessä. Luoksetulossa suoraan sivulle tulo toisaalta edistyy. Hiljaa hyvä tulee.

Aloitin myös luoksetulon pysäytykset aiemmin mutta tästä emme saaneet juurikaan uutta lisää harjoituksiin, sillä Emma osasikin sen yllättävän helposti. Jatkankin nyt itse opiskelua jotta päästään eteenpäin. Jonkun uuden liikkeen mukaan ottaminen voisi olla ajankohtaista ettei tahkota vanhoja tuttuja liikaa ja into lopahda.