Nyt kun Emman juoksujen aikaan koirakoulut ja muiden koirien kanssa riehumiset on vähemmällä ollaan keskitytty lenkkeilyyn, juoksulenkkeihin ja tokoiluun.

Eilen lenkillä otettiin kertauksena vähän kaikkia aloluokan liikkeitä ja hyvin sujuu. Liikkeissä alkaa olla sen verran varmuutta että onnistuu vaikka otan vireystasoa nostavan pallon palkaksi. Ainoastaan seuraamisessa tulee ongelmia kun Emma alkaa edistää ja seuraa liian kaukana kun odottaa ja ennakoi mihin suuntaan pallo lentää. Parasta on kun voin nyt otaa jo liikkeestä seisomisia sekä maahanmenoja sekaisin, äänensävyn eroilla Emma ymmärtää ne eikä ennakoi. Myös luoksetulojen vahvistusta on jatkettu ahkerasti, ihan hihnassa lenkillä.

Koska aloluokan liikkeet sekä nouto alkaa sujua ihan mallikkaasti, päätin, että nyt on taas aika ottaa piktästä aikaa uusia liikkeitä harjoiteltaviksi. Aloitin eilen Emman kanssa luoksetulon pysäytykset. Eikä yllättäen mitään ongelmia ollutkaan. En ole selvittänyt vielä ihan pilkuntarkasti miten tämä avo-luokan luoksetulo oikeasti menee, mutta harjoiteltiin nyt alussa ihan kotikutoisesti. Käskin Emman sivulle ja jätin sen "paikka" käskyllä kuten luoksetulossa muutoinkin. Otin muutamia metrejä etäisyyttä ja kutsuin. Muutaman askeleen jälkeen "seiso" käsky ja neiti pysähtyi kuin seinään. Mahtavaa. Olen siis ehkä tehnyt jotain oikein liikkeestä seisomista ja seisomista opettaessa.

Tänään on taas ProCaniksen tokokurssi jonne saa mennä myös juoksuiset koirat. (Lisäksi omassa ryhmässämme on ainoastaan neljä narttua) Koska Emma on ollut ihan iloinen eikä sitä tunnu juoksu haittaavan, päätin että mennään paikalle. Ohjelmassa pitäisi olla ainakin tätä luoksetulon pysäytystä joten saan heti lisää kaipaamaani oppia liikkeen oikein suorittamisesta.