Ollaan viime viikonloppuna ja tällä viikolla paneuduttu taas vaihteeksi erityisesti luoksetulon opiskeluun ja vahvistamiseen. Emma on päässyt harjoittelemaan myös Tiinan kutsumana ja se on tehnyt tosi hyvää. Toisen antamat namit ja pari kilpailevaa koiraa vierellä ovat tehneet hyvää. Ollaan saatu keräiltyä niitä kuuluisia onnistuneita suorituksia.

Maanantaina oltiin Emman kanssa kahdestaan Kaukajärven jäällä. Otin sille jo hihnassa matkalla pieniä luoksetuloja ja palkkasin herkuilla ja vinkusiilillä. Näin se tiesi jäälle mennessä ainakin sen, että herkut on mukana. Pyrin tekemään reissusta kivan ja palkkaamaan mielekkäästi. Yllätin Emman aina herkkupalkkojen välillä lelulla. Kohta sainkin huomata, että Emma juoksi aina poispäin jonkin matkaa ja jäi jo odottamaan vähän matkan päähän sen näköisenä, että "etkö jo kutsu" "tulen tosi kovaa heti kun kutsut". Ja tuli myös. Kyllä olin onnellinen ja jaksoin leikkiä muutenkin Emman kanssa kun harjoitus meni paremmin kuin hyvin. Meillä oli jäällä kivaa, heiteltiin lumipaakkuja ja hypittiin.

Tiistain koirakoulu oli pakkasen takia peruttu. Myöskin Emman juoksu alkoi, eikä sen takia tehty kotonakaan mitään erityisiä harjoituksia. Annoin koiran lähinnä levätä ja "potea". Sen mieli oli maassa ja välillä pelotti. Tänään se on kuitenkin jo pirteämpi ja sen oloinen, että tietää jo mistä on kysymys. Ehkä se muistaa ensimmäiset juoksunsa. Hirveä pakkanen jatkuu ja lenkkeiltiinkin tänään juoksujalkaa. Emma pääsi vaihteeksi vetovaljaisiin ja kun löysäsin ne ihan löysimmilleen saatiin villapaita mahtumaan valjaiden alle. Näin varpaita ei palellut ja päästiin tekemään sentään sellainen noin 4km lenkki. Kerran piti lämmittää tassuja välissä. Oli myös ilo huomata, että nyt juokseminen onnistuu niin että hihna pysyy kireällä eikä kannustusta ja palkkaa koko ajan tarvita. Tottakai käytän niitä silti, että motivaatio pysyy korkealla.

Aivotöitä on nyt mietittävänä Emman varalle kovasti kun yhtä aikaa pakkanen paukkuu ja "podetaan" juoksuja. Aloitettiin tänään siiven noudon treenaaminen ihan pienillä harjoitteilla ja leikittiin välissä. Tässä voi tulla vähän mielikuvituksen puutetta vielä kun yritetään keksiä puuhaa jokaiselle päivälle. Onneksi Emma on helppo motivoida lähes kaikkeen.